33ste Beeckestijn Cross: Ren mee door historisch landgoed

33ste Beeckestijn Cross: Ren mee door historisch landgoed
Foto © Erik Baalbergen

Van de redactiee

Op zondag 28 januari 2024 staat een sportieve uitdaging voor de deur: dan vindt de 33ste editie van de Beeckestijn Cross plaats. Dit evenement, gehouden in het betoverende parkbos van de 18e-eeuwse buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid, belooft een geweldige ervaring te worden voor zowel ervaren als beginnende hardlopers.

De Beeckestijn Cross is de derde wedstrijd van het RunX Haarlem Crosscircuit. Het parcours slingert door het prachtige landgoed Beeckestijn, beheerd door Natuurmonumenten. Deelnemers deelnemers kunnen genieten van de unieke omgeving.

Met afstanden van 9,6 km, 6,4 km, 3,2 km en 1,2 km is er een uitdaging voor iedereen. Of je nu graag recreatief rent of de competitie aangaat, er is voor elk wat wils! De 9,6 km is speciaal voor heren, terwijl dames kunnen schitteren op de 6,4 km. De jongste deelnemers en G-atleten kunnen deelnemen aan de 1,2 km run, terwijl de oudere jeugd zich kan wagen aan de 3,2 km cross door het bos.

Voor wie meer informatie wil of zich wil inschrijven, bezoek de website beecksestijncross.nl. De voorinschrijving sluit op 24 januari 2024. Als je op het laatste moment beslist om mee te doen, is na-inschrijving mogelijk op de dag zelf in de kantine van VV IJmuiden, vanaf 09.15 uur tot maximaal 15 minuten voor de start van de gekozen afstand.