Het sportweekend van 19 tot 21 januari

Het sportweekend van 19 tot 21 januari
Pexels: Engin Akyurt

Arie Slagboom

Het sportweekend begon vrijdag 19 december met de volleybalwedstrijd van de heren van Smashing Velsen, die de mannen van Spaarnestad 13 op bezoek kregen. De wedstrijd eindigde helaas in een 0-4 nederlaag voor de IJmuidense volleybalheren.

Zaterdagmiddag moest DKV afreizen naar Enkhuizen voor een korfbalwedstrijd tegen DTS. In een gelijkopgaande wedstrijd werd met 17-13 verloren en moest de terugreis gemaakt worden zonder punten mee naar huis te nemen.

Damvereniging DCIJ moest zaterdagmiddag de strijd aanbinden met Rijnsburg. De wedstrijd eindigde in een 10-10 gelijk spel. Door dit puntverlies zakken de IJmuidense dammers iets weg op de ranglijst en staan nu op de vierde plaats met 11 punten uit 8 wedstrijden.

Zowel de dames als de heren van VZV moesten een thuiswedstrijd spelen. De dames ontvingen zaterdagmiddag de waterpolodames van SWOL 1894 uit Zwolle en wisten hun wedstrijd niet te winnen. De dames verloren hun wedstrijd met 3-10. De heren van VZV ontvingen lijstaanvoerder VZV Njord. Men wist een 9-9 gelijk spel af te dwingen. De handbaldames van HCV’90 moesten zaterdag afreizen naar Graftdijk. De wedstrijd werd nipt verloren met 20-18.

Ook voor de dames en heren van basketbalvereniging Akrides een wedstrijd op deze 20e januari. De dames moesten naar Rijswijk voor een wedstrijd tegen Lokomotief. De dames wisten een 41-45 overwinning mee naar huis te nemen. De heren speelden een thuiswedstrijd tegen The Lions en kwamen uitstekend voor de dag met een klinkende 70-53 zege.

In de derde klasse A van het zaterdagvoetbal moesten de drie Velsense verenigingen aan de slag. VSV zaterdag ontving het Beverwijkse DEM. In de slotminuten wisten de mannen uit Velserbroek een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen. IJmuiden moest op bezoek bij de nummer drie van de ranglijst, Castricum. De wedstrijd eindigde in een 4-2 zege voor de thuisploeg. Stormvogels moest op bezoek bij HCSC en wist door twee doelpunten van Jose Leone de drie punten mee naar huis te nemen. Door deze 0-2 zege hebben de IJmuidenaren zich verzekerd van de eerste plaats op de ranglijst.

In de vijfde klasse B wist SVIJ  door een 3-0 zege op Vogelenzang de tweede positie op de ranglijst vast te houden. In de eerste helft ging de wedstrijd nog enigszins gelijk op, maar in de tweede helft wist SVIJ de tegenstander van zich af te schudden. Mede door een hilarisch moment waarbij de doelman van Vogelenzang een zacht ingeschoten bal tussen zijn benen door liet glippen.

Het zondagelftal van Velsen moest 21 januari aantreden voor een thuiswedstrijd tegen De Dijk. Deze wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijk spel. Door dit resultaat zakt Velsen naar de zesde plaats met 16 punten uit 11 wedstrijden.