Luister terug: Kijk in de Wijk met Nel Luiken en Louis ‘t Hart over Forteiland

Luister terug: Kijk in de Wijk met Nel Luiken en Louis ‘t Hart over Forteiland
Aangeleverd

Chris Schrijver

In de uitzending van Kijk in de Wijk op zaterdag 13 Januari ging Marlenne in het tweede uur in gesprek met Louis ’t Hart en Nel Luiken, beiden geboren en getogen in de IJmond. Zij zijn gediplomeerd gids van het Forteiland en vertellen o.a. over het gevolgde opleidingstraject.

Louis en Nel zijn beiden geïnteresseerd in historie. En vooral hoe men met weinig middelen en eenvoudige oplossingen het fort als gemeenschap draaiende hield. Het fort maakte deel uit van de Stelling van Amsterdam, gebouwd tussen 1881 tot 1888 en inmiddels Unesco Erfgoed. En geven aan hoe men op één van de 12 publieksdagen het fort eiland kan bezoeken.

Luister hieronder het hele interview terug.

De eerst volgende uitzending van Kijk in de Wijk is op zaterdag 20 Januari a.s. van 10:00 tot 12:00 uur met in het tweede uur een interview vaste gast John v. Opijnen met als gast Leo Kwant woordvoerder van Leefbaar Gezond Velsen over wonen in Velsen.