Luister terug: vrijwilligers coördinator Cor Haver over achtste Vissenloop

Luister terug: vrijwilligers coördinator Cor Haver over achtste Vissenloop
© Aangeleverd

Sabrina Koster

Op zaterdag 25 mei vindt alweer de achtste editie van de Vissenloop plaats. De opbrengst van de wandeltocht gaat net als ieder jaar naar KWF Kankerbestrijding. Op donderdag 18 januari vond de kickoff van de Vissenloop plaats in het kantoor van Zeehaven IJmuiden. Sponsoren, vrijwilligers en belangstellenden vierden samen de uitgifte van het eerste lot aan wethouder Diepstraten.

Deelnemers kunnen bij deze wandeltocht kiezen voor routes van 10, 15, 20, 25, 30 of zelfs 40 kilometer. Cor Haver vertelt tijdens de live uitzending van Helden van Velsen hoe het parcours er dit jaar uit zal zien. De organisatie streeft ernaar om elk jaar een ander parcours neer te zetten en de wandelaars daarmee te verrassen. Zo blijft dit jaar de 10 kilometer route in IJmuiden. De 15 kilometer gaat wat verder het havengebied in, langs restaurant IJmond en Cornelis Vrolijk. De grotere afstanden gaan door Beeckestijn, Santpoort, Driehuis en door de Heerenduinen. De 40 kilometer loop bereikt zelfs Spaarnwoude en Buitenhuizen.

Daarnaast vertelt Cor over de inzet van vrijwilligers. Er zijn al zo’n 50 vrijwilligers aangemeld, maar alle handjes zijn nog welkom. Vele handen maken immers lichter werk. Bij het uitzetten van parcours zijn jongere vrijwilligers zeer welkom, en verkeersregelaars blijven ook altijd lastig te vinden.

Dankzij de inzet van deze vrijwilligers en de sponsoren belooft 25 mei weer een mooi evenement te worden! Wandelaars kunnen zich vooraf inschrijven, maar ook kan het nog op de dag zelf. Meer informatie en inschrijven kan via vissenloop.nl/

Luister het interview met Cor Haver hieronder terug