Het Goede Doel Special bij RTV Seaport

Het Goede Doel Special bij RTV Seaport

Richard van Dorp

Op dinsdagavond 16 januari 2023 kan je om 19 uur luisteren naar het tweede deel van Het Goede Doel Special. Henk Temming en Henk Westbroek vertellen over hun ontmoeting met Kate Bush, het optreden in België waar Neo Nazie’s tussen het publiek zaten, het Duitstalige België album dat nooit is verschenen en het nummer Sinterklaas wie kent hem niet. De interviews worden afgewisseld met muziek van de albums Mooi en Onverslijtbaar en Souvenier, inclusief de voledige albumversie van Open Ogen dat 15 minuten duurt.

Van 20 tot 21 uur kan je luisteren naar het op 11 april 2009 gegeven concert Het Goede Doel & Vrienden, live in Ahoy voor de IT-Staffing Groep Viafrica, de organisatie die via IT-ondersteuning de Afrikaanse scholieren op een hoger niveau brengt, hetgeen ze op termijn zelfstandige welvaart brengt.

Gastoptredens tijdens dit concert waren Metal Apple, Alderliefste, The Bombita’s, Gruppo Sportivo, Frank Boeijen, George Kooymans, De Kast, Ruud de Wild en Tim Akkerman.

Het Goede Doel is een Nederlandstalige popgroep. De groep was aanvankelijk actief van 1979 tot begin jaren negentig. Enkele hits waren ‘Vriendschap’ en ‘België’. Alle nummers van Het Goede Doel werden geschreven door Temming en Westbroek.