Excursie door Boschbeek/Spaarnberg

Excursie door Boschbeek/Spaarnberg
Foto: Ronald Cassee, IVN Zuid-Kennemerland

Van de redactie

Op 21 januari organiseert IVN Zuid-Kennemerland weer een excursie door Boschbeek en Spaarnberg in Santpoort. De wandeling gaat door een karakteristiek oud duinlandschap. De excursie duurt twee uur en aanmelden is niet nodig.

Bijzonder in dit gebied is de gave overgang van strandwal naar de voormalige strandvlakte. Het contrast tussen hoog en laag, alsmede droog en nat is opvallend. En daarmee tevens de variatie en rijkdom aan natuur. Verder komt onderweg ook de cultuurhistorische context in beeld. Van de nalatenschap van de diverse blekerijen die zich hier vanaf de 16de eeuw hebben gevestigd tot aan het voormalige Landgoed Spaarnberg.

Tijd: 13:00 – 15:00 uur
Verzamelen: Het chalet van restaurant Boschbeek, Wüstelaan 73-75, Santpoort-Zuid
Vooraf aanmelden is niet nodig.
Meer informatie: Eric van Bakel ericvanbakel@hetnet.nl