Telstar zakt ver weg naar frisse start

Telstar zakt ver weg naar frisse start

Geschreven door Hans Akkerman
Het was Telstar er alles aan gelegen de eerste teleurstellende 1e competitiehelft  achter zich te laten en vanaf nu te gaan stijgen op de ranglijst. De komende twee duels tegen Jong AZ en TOP Oss waren daarom van essentieel belang voor de Witte Leeuwen. Uit die twee duels zouden toch minimaal vier punten moeten worden opgehaald. Zou Telstar sportief revanche kunnen nemen voor de smadelijke 3-1 nederlaag eerder dit seizoen in Wijdewormer tegen de talentrijke ‘’A-junioren’’ van AZ?

Peter Guinari debuteert en kopt op paal

De Duitse aanwinst van Afrikaanse komaf Peter Guinari maakte eindelijk dan  zijn competitiedebuut in het hart van de defensie. De bevroren grasmat van de afgelopen week zorgde voor een tijdelijke ‘’verhuizing’’ naar OG waar wél getraind kon worden maar vrijdag was de mat weer in optimale staat na de ingetreden dooi. 

Het werd wederom een zure avond voor Telstar. De tegenstander krijgt zegge en schrijven één kans en die werd fraai benut door Ernest Poku. Dat was de gelijkmaker want wie anders dan Zakaria Eddahchouri scoorde weer eens op die voor hem zo karakteristieke manier: van links naar binnen komen en dan verwoestend hard diagonaal scoren. Daarvoor hadden nieuwkomer Peter Guinari, Tom Overtoom en zeker een minuut voor rust Youssef El Kachati de score moeten openen want het was alleen maar Telstar wat de klok sloeg maar de voormalige Quick Boys spits vuurde vrij voor de keeper ( de pas 17 -jarige Kiyani Zeggen) kiezelhard naast.

Na rust was het over en uit met de sportieve pret. Mike Snoei wisselde op het uur drie spelers maar hun vervangers brachten geen nieuw elan. Alleen Zakaria Eddahchouri schoot na een prima steekpass van Christos Giousis nog een keer gehaast en onzorgvuldig voorlangs. Zelfs een slotoffensief zat er meer niet in en dat moet Snoei geen deugd hebben gedaan. Zo voortvarend starten en zo matig eindigen tegen een zeer jeugdig getalenteerd maar krachteloos Jong AZ is wellicht voer voor psychologen.