Franse chansons, Duitse liederen en pianorecital in ‘t Mosterdzaadje.

Van de redactie

Het Trio Voilá brengt op zaterdag 13 januari om 15.00 uur een programma van Franse chansons en Duitstalige liederen van Brecht, Eisler en Weill. Trio Voilá wordt gevormd door zangeres en frontvrouw Annabelle Carine, de celliste Marieke van der Heijden en de pianist Mark van der Feen. Annabelle houdt van theater en kiest daarom voor lyrische en melodische nummers met verhaal. Met een  pianist en een klassiek geschoolde celliste die tevens glasharmonica speelt, schotelen ze het publiek een optreden voor waarin alle emoties samengebracht worden.  Naast het Franse chanson van o.a. Edith Piaf, Yves Montand en Jacques Brel hebben ze zich gestort op het tijdloze maatschappij kritische repertoire van Weill, Brecht en Eisler.

Zondag 14 januari om 15.00 uur neemt Ischico Velzel plaats achter de vleugel. Uitgevoerd worden werken van de Armeense Babajanian, de Russische Scriabin en de Duitse  Mozart. Drie verschillende muzikale werelden die zij door improvisatie aan elkaar verbindt. Vorig jaar speelde zij een korte prelude van Babajanian, dit keer doet ze de complete set van werken, waaronder zijn kleurrijke en jazzy ‘Capriccio’. Ook de de magische tweede sonate van Scriabin staat op het programma en haar eigen versie van Mozarts Lacrimosa. Deze verschillende muzikale werelden verbindt zij, uiterst muzikaal, door middel van improvisaties. Daarmee baant Ischico een nieuwe weg op het klassieke podium.

Adres: ‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 0235-5378625  www.mosterdzaadje.nl

Vanaf een half uur voor aanvang is de deur open. Toegang vrij, na afloop collecte met richtlijn €10