Kerstbomen inzameling ondanks kou groot succes

Kerstbomen inzameling ondanks kou groot succes

Door de redactie

Ondanks het snijdende koude weer werd er woensdagmiddag 10 januari hard gewerkt tijdens de kerstbomeninzameling in Velsen. Kids liepen met hun verzamelde kerstbomen warm ingepakt richting acht verzamelpunten verspreid over de dorpskernen in de gemeente. Per ingeleverde boom ontvingen zij 50 cent en een lot waarmee prijzen te winnen zijn.

Kids spanden zich, met de nodige hulp van ouders, in om zo veel mogelijk bomen in te leveren en daarmee een centje te verdienen. Fanatieke kids waren al dagen bezig met het verzamelen van kerstbomen. Ouders stelden hun tuinen beschikbaar en hielpen mee met het volladen van bestelbusjes, of aanhangers.

Per ingeleverde kerstboom ontvangen kinderen 50 cent. Daarnaast ontvingen kinderen onder 16 jaar ook een lot waarmee prijzen te winnen zijn. Er worden 50 prijzen van 10 euro uitgedeeld en twee hoofdprijzen van 500 euro.  De prijzen kunnen ingezet worden voor een uitje voor de klas, of aan een goed doel. De uitslag van de trekking vindt vrijdagochtend 12 januari om 10.00 uur plaats op de facebookpagina van Gemeente Velsen. Vanaf 16.00 uur staat het winnende lot ook op de website van de gemeente.