Nieuwjaarstoespraak burgemeester: bouwen aan vertrouwen in Velsen

Nieuwjaarstoespraak burgemeester: bouwen aan vertrouwen in Velsen

Sabrina Koster

Bouwen aan vertrouwen in Velsen en nóg meer met elkaar in gesprek gaan. Daar stond burgemeester Frank Dales bij stil in zijn nieuwjaarstoespraak op dinsdagavond 9 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Velsen in het Polderhuis Velserbroek.

Voor de nieuwjaarsrecepties wil de gemeente zo veel mogelijk de wijken in gaan. Daarom was de nieuwjaarsreceptie dit jaar bij het Polderhuis in Velserbroek. Er was een hoge opkomst van inwoners, ambtenaren en politici van de gemeente Velsen.

Onder het genot van hapjes en drankjes werd het nieuwe jaar ingeluid. De avond begon met een treffende toespraak van de burgemeester. In een korte terugblik op 2023 benoemde hij de opvang van asielzoekers, Samen Gezellig in Velsen-Noord, het ontvangen van de koning, Telstar, ontwikkelingen bij Tata, het Havenfestival en de dorpsfeesten, storm Poly, de fatbikes groepen en de brand bij Beach Inn.

Bij het kijken naar 2024, benadrukte Dales dat Velsen moet werken aan vertrouwen. In elkaar en in de politiek. “Het is belangrijk dat we als gemeentelijk bestuur luisteren naar onze inwoners, betrouwbaar zijn, onze keuzes uitleggen en daarnaar handelen.” Tegelijkertijd ziet hij dat zowel de politiek als de inwoners “allemaal hun stinkende best doen”.

Verder benoemde hij dat in 2024 verder wordt gewerkt aan het verbeteren van wijken op de langere termijn, bouwen van woningen, asielopvang, veiligheid, tegengaan van drugsgeweld en de verbouwing bibliotheek tot een MFA. Ook gaat er in het komende jaar gewerkt worden aan de voorbereidingen van SAIL 2025.

Dales sloot de avond af door te proosten op het nieuwe jaar met de woorden; “Samen gaan we Velsen nog mooier maken, want ik geloof in jou en mij”.