Knap staaltje omdenken: deze speeltuin liep onder water, dus is het vandaag een ijsbaan

Knap staaltje omdenken: deze speeltuin liep onder water, dus is het vandaag een ijsbaan

NH Nieuws

Als de speeltuin onder water staat, ga je er waarschijnlijk niet heen. Als het vriest al helemaal niet. Maar wat als die twee zaken tegelijk gebeuren, zoals vandaag bij De Veilige Haven in IJmuiden? Dan ga je er schaatsen. Dat was voor het eerst in 93 jaar bestaan. En zo zijn we, volgens een trotse vader, in deze video misschien wel getuige van de ‘de jongste schaatser van Nederland’.

Nooit eerder werd er geschaatst bij De Veilige Haven, voor zover de werknemers en vrijwilligers zich kunnen herinneren. Martine: “Onze voorzitter is hier sinds 1989, die heeft dit nog nooit gezien.”

Het zorgt, zoals op wel meer plekken in Noord-Holland vandaag, voor pret bij jong en oud. Eerst kwamen de kleintjes en ‘s middags de basisschoolkinderen. Maar ook veel vaders en opa’s konden het niet laten zelf het ijs te testen tot het kraakte.

Normaal gesproken zou de Veilige Haven nu dicht zijn, maar na het succes van vandaag hoopt Martine dat de speeltuin annex ijsbaan morgen wéér open kan. “Als er dan nog ijs ligt, gaat het hek weer open om 11 uur.” De entree is gratis.