Wandelen met een scheutje ZEN

Wandelen met een scheutje ZEN

Bron: GA Velsen

In het nieuwe jaar gaat GA Velsen weer door met nieuwe wandelingen met een scheutje ZEN. In de even weken kunt u op dinsdagen meelopen met de tweewekelijkse wandeling in IJmuiden van GA Velsen (voormalig Actief & Gezellig Velsen), onderdeel van Welzijn Velsen, voor uw portie mindfulness en beweging. De volgende wandelingen staan gepland op 9 en 23 januari.

De wandelaars starten om 13:30 uur bij de duiningang Heerenduinen in IJmuiden. Zij lopen dan ongeveer 1,5 uur in een langzaam tempo diverse routes door de Heerenduinen. De groep wordt begeleid door mindful-docent Nicolette Datema-Knol van “met liefde en aandacht”

Deelname aan deze wandeling is gratis, een vrijwillige bijdrage is gewenst. De wandeling is niet geschikt voor mindervaliden.

Wat is een wandeling met een scheutje ZEN?
Tijdens de wandeling lopen de deelnemers in stilte. Op deze manier beleef je de natuur op een andere manier dan je gewend bent. Je ruikt, hoort, ziet en voelt wat er in het moment om je heen gebeurt. Soms leidt dit tot vragen die je aan jezelf stelt. Hoe vind jij rust als je wandelt? Sta je wel eens stil om te ontdekken hoe ver je kan kijken?

Dat soort vagen zullen aan bod komen tijdens deze wandelingen. Door middel van korte mindful-opdrachten, ademhalingsoefeningen en het delen van wat de in de natuur te bieden heeft, word je meer bewust van het ‘nu’ moment.Deze informatieve video geeft een indruk van de wandelingen.

Meer informatie
Inschrijven voor de wandelingen kan via info@metliefdeenaandacht.nl
Meer informatie over docent Nicolette: metliefdeenaandacht.nl