Het Goede Doel Special bij RTV Seaport

Het Goede Doel Special bij RTV Seaport

Richard van Dorp

Op dinsdagavond 9 januari 2023 kan je om 19 uur luisteren naar het eerste deel van Het Goede Doel Special op RTV Seaport radio. Henk Temming en Henk Westbroek vertellen over hun eerste ontmoeting, hoe Het Goede Doel van Prog Rock naar Nederlandstalig overstapte, het eerste album België, de platenmaatschappij die alle nummers afkeurde en de negativiteit in de kranten. De interviews worden afgewisseld met muziek van het album België.

Luister mee via de Ether op 107,8 FM of via rtvseaport.nl/live-radio.

Om 20 uur kan je luisteren naar een compilatie van live optredens die Het Goede Doel gaf van 1983 tot 1992 in het programma Countdown.

Het Goede Doel is een Nederlandstalige popgroep. De groep was aanvankelijk actief van 1979 tot begin jaren negentig. Enkele hits waren ‘Vriendschap’ en ‘België’. Alle nummers van Het Goede Doel werden geschreven door Temming en Westbroek.