Telstar snakt naar revanche in 2e ronde

Telstar snakt naar revanche in 2e ronde
RTV Seaport / Hans Akkerman

Geschreven door Hans Akkerman

Na een uiterst teleurstellende 1e competitiehelft  is het Telstar er alles aan gelegen in 2024 sportief eens te gaan oogsten.’’ We zijn de hele as kwijtgeraakt en werden met een enorme blessuregolf geconfronteerd. Daarnaast creëren we dit seizoen te weinig kansen maar we gaan er nu vol voor met een zo goed als blessurevrije selectie op jacht naar wellicht een periodetitel,’’ aldus een onverminderd optimistische Mike Snoei. 

Zaterdag kwam 2e divisionist ‘’ De Koninklijke’’ langs voor een oefensessie want over zes dagen al is Jong AZ de eerste tegenstander in 2024. Dat diende te gebeuren zonder de inbreng van Sebbe Augustijns. De Belg hangt met onmiddellijke ingang zijn kicksen aan de wilgen en gaat zich richten op een maatschappelijke carrière. De nieuwe Duits/ Afrikaanse aanwinst en centrale verdediger Peter Guinari maakte dan eindelijk zijn opwachting. Vier keer een half uur spelen kwamen de ploegen overeen. Dé manier natuurlijk om zoveel mogelijk spelers speelminuten aan te bieden.

Duel 1: stroef en stroperig 

Het was bitterkoud en de circa 100 aanwezigen moesten vrij lang wachten op iets speciaals. In het 1e duel kwam grotendeels het basiselftal van beide ploegen in actie en dat duel was verre van hartverwarmend. Telstar zette de gasten in de eerste 10 minuten weliswaar aardig onder druk maar goed keeperswerk van Mitchel Michaelis en een paar (geblokte) schoten voorkwamen een vroege treffer. In deel 2 van duel 1 waren het de gasten die aardig voor de dag kwamen maar er ook niet in slaagden het verschil te maken, dus de ‘’brilstand’’ was dan ook het logische gevolg. De supporters zochten tussen ‘’de twee bedrijven door’’ de warme business ruimte op en filosofeerden er aardig op los m.b.t. de eerste helft van de competitie en wat ze verwachten in het tweede deel. Een opsomming: ‘’ Die Peter Guinari is een beest achterin hoor, ik ben positief gestemd’’ of ‘’ Eerlijk gezegd? Geen idee wat ons nog te wachten staat’’ en ‘’ We moeten de moed erin houden. Wat moet je anders?’’ of ‘’Ik heb er weinig fiducie in dat het veel beter gaat worden ‘’ en tot slot: “Het spel is stroperig, voorspelbaar, met als gevolg dat we weinig tot niets creëren. Achterin zit het wel goed hoor’’

Vier goals in ‘’ laatste uur’’

In de 2e sessie van tweemaal een half uur moesten de Telstar-fans ook nog eens 28 minuten geduld hebben. Toen scoorde Danzell Gravenberch de bevrijdende eerste goal van de middag.” “Daar is ie dan,’’ jubelde speaker van dienst Steef Hammerstein zichtbaar opgelucht. De teerling was dan eindelijk geworpen. Dezelfde Gravenberch verdubbelde nog de score, de ‘’ Koninklijke’’ deed nog wel wat terug voor de spreekwoordelijke eer en Quinten van den Heerik bepaalde de eindstand even voor tijd op 3-1.  Afgaande op het vertoonde spel zal Telstar, zeker aanvallend, nog wat noodzakelijke stappen moeten zetten om op de ranglijst die hatelijke en teleurstellende  19e plek achter zich te laten.