Excursie rondom Oosterplas

Excursie rondom Oosterplas
IVN Kennemerland

Van de redactie

Op zaterdag 6 januari 2024 organiseert IVN Zuid-Kennemerland een begeleide excursie rond de Oosterplas in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. IVN Kennemerland organiseert geregeld dit soort begeleide excursies. De ronde start zaterdag om 10.00 uur en duurt anderhalf uur. Aanmelden is verplicht.

Tijdens deze excursie kun je genieten van het duinlandschap en kom je er meer over te weten. Hoe zijn de duinen ontstaan en welke veranderingen hebben zich in de afgelopen eeuw voorgedaan.
Wie zijn hier bij betrokken geweest en welke invloed hebben de exoten op de biodiversiteit in de duinen. En welke invloed hebben de mensen gehad op de duinen.

Ieder jaargetijde heeft zijn schoonheid en er is altijd genoeg te zien. In de winter lijkt de natuur stil te staan, maar hoe bereiden de bomen en planten zich voor op de koude tijden. En als we geluk hebben kunnen we aan de sporen zien, in de sneeuw of het zand, welke dieren in de duinen voorkomen.
Ook in de winter is er dus voldoende te leren over de duinen. Vanaf het uitzichtpunt Starrenberg heb je een mooi zicht op de duinen. Zowel de binnenduinrand als het strand zijn vanaf dit punt te zien.

Tijd: 10:00 – 11:30 uur
Start: Parkeerplaats NPZK, bij het informatiebord ingang Bleek en Berg.
Dit is een excursie in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Reserveren/aanmelden (verplicht) via www.np-zuidkennemerland.nl.
Informatie di. t/m zo. via 023-5411123.