Hartverwarmende sponsorloop voor Beach Inn

Hartverwarmende sponsorloop voor Beach Inn

Van de redactie

Ondanks de frisse wind liep het strand van IJmuiden op 30 december vol met mensen die iets wilden doen voor strandpaviljoen Beach Inn. In de nacht van 14 op 15 december werd het paviljoen getroffen door een verwoestende brand. Via een beach (sponsor)loop werd zaterdagmiddag daarom geld opgehaald voor de wederopbouw.

Esther Otten vind dat het team achter Beach Inn en Seaside Events een extra steun in de rug verdienen en heeft daarom een crowdfunding actie opgezet. Al snel werd duidelijk dat zij niet de enige was die wilde bijdragen. Zo ontstond ook het idee voor een beach sponsorloop. Deelnemers konden zaterdagmiddag kiezen tussen een ontspannende looproute van 2 kilometer en een hardloop route van 6 kilometer. Daarnaast werden ondernemers extra opgeroepen om de loop te sponsoren of zelf mee te doen.

En dat werd volop gedaan! Een grote groep mensen kwam op zaterdagmiddag naar het strand voor dit goede doel. Ondanks de harde koude wind, een hartverwarmend tafereel.

Op het moment van schrijven staat de teller al op €17.765,-, maar doneren aan de crowdfunding kan nog steeds via doneeractie.nl/help-beach-inn-uit-de-brand/-85493