Pont tot Park: tussenstand

Pont tot Park: tussenstand
© RTV Seaport / Lotje Eikelboom

Grote plannen voor een groot gebied: van Pont tot Park. Heel veel belanghebbenden praten mee, waardoor de plannenmakerij langer duurt. Lees wat er al is gebeurd en hoe het verder gaat.

Tussen de Minister van Houtenlaan en het Stadspark, en de Heerenduinweg en de Kanaaldijk ligt het gebied dat valt onder ‘van Pont tot Park’. Woningen gaan op de schop, worden bijgebouwd, het winkelcentrum wordt ‘compacter’ en Plein 1945 moet een horecaplein worden. De gemeente werkt er samen met Woningbedrijf Velsen en ontwikkelaar AM aan.

Meepraten kost tijd

Het laatste collegebericht hierover van 19 december jl. stelt, dat de inbreng van inwoners en andere belanghebbenden meer tijd kost dan verwacht.

  1. In september jl. was er een informatiemarkt in het gemeentehuis. Bezoekers gaven hun suggesties, vragen en zorgen mee. Kijk op https://ponttotpark.nl/nl/participatie voor de uitkomsten.
  2. Twee dialoogtafels, met actieve ondernemers, voorzitters van huurdersraden van het Woningbedrijf, een wijkagent en een huisarts. Besproken werden wonen en voorzieningen, duurzaamheid, mobiliteit, cultuurhistorie en landschap & groen.
  3. De participatie wordt begin 2024 afgerond. De uitkomsten van de dialoogtafels en de enquête komen weer op de website van Pont tot Park.

Projectbureau: langskomen en een wens doen

Sinds 1 november kun je terecht op het Projectbureau aan de Lange Nieuwstraat 745. Op woensdag en donderdag tussen 11 en 6 uur, en op zaterdag van 10 tot 5. Als het heel druk wordt, gaat het bureau vaker open. Iedereen kan binnenlopen en vragen stellen.

Een Kerstwens die wordt uitgevoerd

Met de Kerst in aantocht kun je – tot 4 januari – een wens ophangen in de kerstboom die op het projectbureau staat. Of je je ideeën en zorgen al eerder hebt doorgegeven, maakt niet uit. De wethouder kiest een idee uit wat wordt uitgevoerd. De bekendmaking is op woensdag 10 januari om 4 uur ‘s middags.

De voortgang van de plannen – het zogeheten Ontwikkelperspectief – voor het gebied komt nog terug verschillende keren terug in de raad. Wordt vervolgd.

Meer informatie op https://www.velsen.nl/van-pont-tot-park-ijmuiden.