Help Beach Inn uit de brand: Sponsorloop op zaterdag 30 december

Help Beach Inn uit de brand: Sponsorloop op zaterdag 30 december

Van de redactie

In de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 december heeft een verwoestende brand huisgehouden in strandpaviljoen Beach Inn aan het IJmuiderstrand ter hoogte van de IJmuiderslag. Er wordt op zaterdag 30 december een strand(sponsor)loop georganiseerd om geld op te halen voor de heropbouw van het verwoeste paviljoen.

De strandtent aan IJmuiderslag is erg bekend in IJmuiden en de regio. Deze had een uniek duurzaam karakter en werd daarvoor geprezen als winnaar duurzaamste strandtent van Nederland 2022. Eigenaar Peter de Bie bij velen staat bekend vanwege zijn bevlogen ondernemersgeest. Zo bleef hij altijd doorgaan ondanks meerdere tegenslagen. In 2012 vond er ook al een vreselijke brand plaats in het strandpaviljoen. En nu heeft datzelfde noodlot weer toegeslagen. Extra zuur is dat er de overdracht van het bedrijf naar Peters kinderen al gepland.

Esther Otten vond dat deze ondernemers een extra steun in de rug verdienen en heeft daarom een crowdfunding actie opgezet. Al snel werd duidelijk dat ze niet de enige was die zich in wilde zetten voor de hardwerkende ondernemers achter Beach Inn. De opbrengst staat inmiddels al op ruim €15.000,-. “Er moeten bakken met werk verzet worden en alle steun en hulp is welkom. Er is echt veel nodig om het stokpaardje Duurzaamste strandtent van Nederland weer terug te halen naar de plek waar die hoort en dat is in IJmuiden aan de IJmuiderslag,” aldus Otten.

Om de wederopbouw te steunen wordt er een Beach(sponsor)loop georganiseerd op zaterdag 30 december. Er is een ontspannende looproute van 2 kilometer en een hardloop route van 6 kilometer. Ondernemers worden opgeroepen om bij te dragen of mee te lopen.

De Beach(sponsor)loop is voor zowel bedrijventeams als particuliere lopers en begint om 13.00 uur. De warming up staat gepland om 13.15 uur en het startschot valt om 13.30 uur.

Doneren aan de crowdfunding kan via doneeractie.nl/help-beach-inn-uit-de-brand/-85493