Kinderen gratis met het OV 

Kinderen gratis met het OV 
© RTV Seaport / Lotje Eikelboom

Van de redactie

Er is sinds 23 december een regeling in werking getreden waardoor kinderen tot 12 jaar gratis met het OV mogen reizen. Vanwege deze nieuwe regeling kan er gratis door kinderen worden gereisd door de IJmond/Haarlem regio en ook door regio Noord-Holland Noord

Sinds oktober was er al bekend dat er geen extra prijsstijging zou komen in het OV ondanks de inflatie. Daarnaast is er ook ingezet op het makkelijker begaanbaar maken van ons openbaar vervoer. Het OV moet meer gestimuleerd aldus Gedeputeerde Jeroen Olthof. Door de nieuwe regeling wordt volgens hem het OV makkelijker voor gezinnen en is het een goede opstap voor kinderen om te wennen aan de bus. 

Mocht er dus nog worden gedacht aan uitje tijdens de kerstvakantie met de jonge kinderen, dan kan het wellicht een leuk idee zijn om even met de bus te gaan.