Raad nog niet uit over Omgevingsvisie Velsen

Raad nog niet uit over Omgevingsvisie Velsen

Sabrina Koster

Waar in Velsen gaan we bouwen in de toekomst? Dat is het grote onderwerpen van de Omgevingsvisie Velsen. Het is een onderwerp wat de gemeenteraad uitgebreid bezig houdt. Vorige maand vond er al een raadssessie over de omgevingsvisie plaats en op 14 december volgende een tweede. Maar ook deze sessie werd geschorst en wordt in het nieuwe jaar vervolgd.

Geven we het bouwplan Kustdorp IJmuiden volledig op? Gaan we bouwen op de Grote Buitendijk Velserbroek? En in hoeverre is het mogelijk om RKVV Velsen te verhuizen naar de andere kant van het spoor en de velden in Driehuis te gebruiken voor woningbouw? Vragen die uitgebreid aan bod kwamen op donderdag avond 14 december tijdens de raadsessie.

Na afloop van de sessie sprak RaadspleinTV met Maarten-Jan Hoekstra (GroenLinks) en Leo Aardenburg (LGV) die verschillend kijken naar de verhuizing van RKVV Velsen. Hoekstra noemt het plan om te verhuizen zelfs een sprookje en wensdenken omdat hij gelooft dat de verhuizing niet mogelijk is. Het stuk land licht namelijk in speciaal provinciaal gebied met strikte kaders van de Provincie Noord-Holland over wanneer er bij uitzondering gebouwd kan worden. Kwant ziet wel mogelijkheden en vindt dat álle kansen benut moeten worden om het verhuizingsplan en het woningbouwplan mogelijk te maken.

Bekijk hier de discussie