Ondermaats Telstar onderuit tegen tiental

Ondermaats Telstar onderuit tegen tiental
© RTV Seaport - Dennis Gouda

Geschreven door Hans Akkerman

Telstar werkte vrijdag voor het laatst dit jaar een thuisduel af. Wat nog rest is een uitduel volgende week bij V.V.V., gevolgd door een (zeer) korte winterstop want 12 januari  wordt er weer gespeeld. Een eerste seizoenshelft waar niet al te veel genieten viel. Eindelijk kon Mike Snoei vrijdag over een zo goed als fitte selectie  beschikken.’’ Het wordt weer eens tijd voor de volle winst,’’ sprak de oefenmeester stoer en optimistisch na een weinig enerverende eerste  competitiehelft. Tegen een Dordrecht dat tot nu toe slechts drie verliespartijen noteerde en ook negen(!) maal een remise overeenkwam.

‘’Slopen die handel’’

Het leek een interessant avondje te worden voor Telstar, want al na 12 minuten spelen kreeg Antef Tsoungui een fel aangevochten rode kaart vanwege een gestrekt been. Telstar ontwikkelde daarna een enorm veldoverwicht, maar creëerde echter weinig tot niets. De gasten waren slechts eenmaal dreigend, dus eigenlijk was het na rust wachten op een Velsense voorsprong. ‘’ Vastzetten, tempo omhoog en slopen die handel,’’ fulmineerde een met 100% Telstar-DNA ‘’besmette’’ fan halverwege in de businessruimte.

Telstar loopt in het mes

Hét moment dat Telstar had moeten toeslaan was in minuut 49 toen Zakaria Eddahchouri, ook vrijdag weer de meest gevaarlijke aanvaller, een bijna niet te missen kop kans toch naast de verkeerde kant van de paal zag belanden. Een misser met grote gevolgen want Dordrecht, dat na rust verrassend stand hield, sloeg toe in de 69e minuut toen Ilias Bronkhorst met een verfijnde pass de Oostenrijkse spits Rene Kriwak vond die met een lichte touch de openingsgoal  aantekende voor zijn 9e goal van het seizoen;0-1.

Duel eindigt in mineur

Mike Snoei wisselde daarna maar door en daardoor ontstond er met vier spitsen toch iets van een slotoffensief maar of de lat, of de voet van de keeper , of  de rug van een verdediger of er werden beloftevolle uithalen gesmoord. In minuut 89 de genadeslag toen Mathis Suray 0-2 diagonaal binnen vuurde. De 7 minuten extra tijd leverde niets op voor de Witte leeuwen die door deze smadelijke nederlaag nog maar een voorsprong van drie punten koesteren op nummer laatst Top Oss. 78 minuten spelen tegen 10 man leverde niets op! Een avond dus om héél snel te vergeten!