Negen nieuwe Nederlands verwelkomd tijdens Naturalisatiedag

Negen nieuwe Nederlands verwelkomd tijdens Naturalisatiedag
© Gemeente Velsen

Van de redactie

Gemeente Velsen heeft gisteren negen inwoners officieel benoemd tot Nederlander15 december is landelijk de Naturalisatiedag. Dit is een feestelijke dag waarbij personen officieel de Nederlandse nationaliteit aannemen. Op vrijdagochtend heette Burgemeester Frank Dales de nieuwe Nederlanders welkom in de burgerzaal van het gemeentehuis.

Een naturalisatieceremonie is de laatste stap in het aannemen van de Nederlandse nationaliteit. Iedereen die Nederlander wil worden moet bij de naturalisatieceremonie een verklaring van verbondenheid afleggen. Daarin beloven nieuwe Nederlanders de vrijheden en rechten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren en de plichten te vervullen. Iedereen vanaf 16 jaar is verplicht de verklaring van verbondenheid af te leggen.

De negen Naturalisanten zijn afkomstig uit zeven verschillende landen, namelijk Verenigd Koninkrijk, Indonesië, Turkije, Syrië, Afghanistan, Somalië en Peru.