Inloopavonden over AZC Santpoort-Zuid

Inloopavonden over AZC Santpoort-Zuid
© NH Nieuws / Thomas Jak

Een AZC – asielzoekerscentrum – in Santpoort-Zuid op de Handgraaf / Sportpark Elta… Wat vinden de direct omwonenden daarvan? De gemeente wil graag met hen in gesprek en nodigt ze uit voor inloopavonden op 18 en 19 december.

Het gaat om de bewoners die wonen aan een deel van de Wüstelaan en het Van Den Bergh van Eysingaplantsoen. Zij hebben inmiddels een uitnodiging gekregen. In een nieuwsbrief van 7 december jl. nodigt Velsen hen speciaal uit om mee te praten.

Klankbordgroep uitbreiden
Er is al een klankbordgroep, maar Velsen merkt dat de bovengenoemde omwonenden daar onvoldoende inzitten. En juist met hén wil de gemeente in gesprek. Met welke vragen zitten zij, welke zorgen hebben ze – Velsen wil het weten.

Vragenlijsten verstuurd
De leden van de klankbordgroep krijgen volgende week een vragenlijst om in te vullen. In januari is de eerste bijeenkomst. Alle inwoners van Santpoort-Zuid krijgen in januari ook een vragenlijst, per post. Of deze vragenlijsten hetzelfde zijn, is onduidelijk.

Overleg met partijen
Velsen heeft al gesproken met Stichting Santpoort, Pré Wonen en SV Terrasvogels. Zij zijn ook bij de eventuele komst van een asielzoekerscentrum betrokken.

Contact en informatie
Aanmelden voor de nieuwsbrieven kan op www.samenspelvelsen.nl. Daar staat ook meer informatie. Vragen over de nieuwsbrief kunnen naar opvang@velsen.nl. En meer informatie over de opvang van vluchtelingen staat op www.velsen.nl.