Kerst- en wintergroenexcursie Landgoed Velserbeek

Kerst- en wintergroenexcursie Landgoed Velserbeek
© IVN-ZK / Ronald Cassee

Van de redactie

Op zondag 17 december staat er weer een unieke excursie van IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) op de planning. De excursie zal rond gaan in landgoed Velserbeek te Velsen-Zuid. Geïnteresseerden kunnen gratis meedoen.

De excursie staat in het teken van een aloude fascinatie: de kerstboom en ander wintergroen in de periode van de ‘donkere dagen’. Maar waarop is deze fascinatie gebaseerd? Daarvoor gaan we ver terug in de historie. Maar blijven ondertussen ook in het heden met aandacht voor de bijzondere kenmerken van het Landgoed Velserbeek. Aanmelden vooraf is niet nodig. Honden kunnen niet mee.

Belangstellenden richten zich voor meer informatie tot Eric van Bakel, ericvanbakel@hetnet.nl

Locatie/vertrekpunt: ‘Theeschenkerij’ van het koetshuis van Velserbeek, Landgoed Velserbeek in Velsen-Zuid

Kosten: geen

Duur/tijdstip: 13:00-15:00 uur