Met nieuw tuingereedschap knappen deze jongens en meisjes het PEN-dorp op

Met nieuw tuingereedschap knappen deze jongens en meisjes het PEN-dorp op

Ze zijn tussen de 8 en 12 jaar oud, maar binnen zitten achter een scherm is niets voor hen. Kyana (12), Blaze (8), Rosalie (10) en Jayson (9) zijn niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken. Zo helpen zij hun buren in het PEN-dorp van Velsen-Noord en verdienen zo een heitje voor een karweitje. Sinds deze week pakken ze, met wat hulp, hun taken nóg professioneler aan.

Kirsten Keukelaar is blij dat ze haar titel als wijkverbinder Velsen-Noord eer aan kon doen. “We hebben de projecten Samen Gezellig en het Actieplan Velsen-Noord, maar daar viel dit project helaas buiten. Gelukkig leiden meer wegen naar Rome en kon ik Jaap Aardenburg aan de juiste mensen bij Vattenfall verbinden, zodat de kinderen vandaag verrast konden worden met deze kar vol spullen.”

Rond half vier ‘s middags gingen de harde werkers aan de slag. Ze leverden geen half werk: 2,5 uur later stuurden de trotse ouders een WhatsApp-bericht: “Ze waren net pas klaar en hebben twee vuilniszakken vol. Jayson en Blaze hebben de zeven euro die ze hebben verdiend in hun werkspaarpot gestopt.”

Dit is een artikel van Thomas Jak, verslaggever van NH Nieuws en RTV Seaport