RTV Seaport viert kerst met top 100 en inzamelingsactie

RTV Seaport viert kerst met top 100 en inzamelingsactie

Richard van Dorp

Op 16 december 2023 om 12.00 uur gaat, zoals ieder jaar, RTV Seaport de ether oplichten met de Top 100. Kortom: de onvermijdelijke kerstuitzending, vol kerstmuziek en medemenselijkheid. Warme truien zijn niet nodig, want de warmte zal uit de luidsprekers druipen, ook goed voor de gasrekening. Verschillende Seaport-presentatoren zullen radioactief samenwerken om een spetterend programma in elkaar te zetten.

Luister mee via de Ether107,8 FM of kijk mee via de webcam op Ziggo 37, KPN 1490 of rtvseaport.nl/live-tv.

Bij RTV Seaport willen we maatschappelijke betrokkenheid tonen, impact maken vanwege de armoedeproblematiek in Velsen. Op verschillende plekken staan er buurtkastjes door de gehele Gemeente Velsen opgesteld. Deze buurtkastjes, of Little Free Pantries zoals ze ook wel genoemd worden, zijn bedoeld voor iedereen, om verspillingen tegen te gaan. Daarnaast is het een steun voor buurtgenoten die het wat minder hebben. Met de inzamelingactie draagt ook RTV Seaport iets bij in barre tijden.

Tijdens de kerstuitzending zullen Lydia Moreira (Welzijn Velsen), Yvonne Roozekrans (Sociaal Wijkteam Velsen) en Bouchra El Ouartassi (Gemeente Velsen) van 12.00 tot 18.00 uur de producten die onze luisteraars komen brengen inzamelen en verdelen over de kastjes. Voor de inzamelingactie mogen er houdbare producten zoals conserven, pasta, rijst, verzorgingsproducten en toiletartikelen worden gedoneerd in de RTV Seaport studio aan de Gerard Doustraat 40 in IJmuiden.

Zowel luisteraars als bedrijven zijn van harte welkom om langs komen om producten te doneren en met de mensen achter de schermen een praatje te maken onder het genot van een hapje en drankje en bijdragen aan een hartverwarmende december voor de minder bedeelden.

Met deze actie wil RTV Seaport laten zien dat Kerst een feest is ván iedereen, vóór iedereen en mét iedereen. De actie verbindt, geeft een enorm saamhorigheidsgevoel en laat zien dat we als maatschappij deze mensen omarmen en niet in de kou laten staan. Wij vragen u dringend om iets te doneren en om deze actie succesvol te maken, want samen maken wij het verschil.

De muzikale omlijsting zal dit jaar worden verzorgd door Zangeres Elisa, Funky Diva Ezz, René van der Wel en José van Waveren. Zij zullen tijdens de uitzending live hun muziek ten gehore brengen en ook hun hun steentje bij dragen aan deze actie.