Telstar volslagen kansloos maar houdt schade beperkt

Telstar volslagen kansloos maar houdt schade beperkt
© RTV Seaport / Hans Akkerman

Geschreven door Hans Akkerman

Het kwam keihard aan in Groningen. Degradatie na een roemloos seizoen. De gedachte was: in één seizoen weer terug. Dat leek qua selectie geen probleem want bij Motherwell werd spits Kevin van Veen losgeweekt die op het hoogste Schotse niveau 25 keer succesvol was. Maar de Brabander heeft zijn draai nog niet gevonden in het Hoge Noorden en is zelfs tot de bank veroordeeld. Zelfs na drie recente zeges op rij is een plek in de middenmoot op dit moment de harde realiteit.

Geenszins geflatteerde nederlaag

Telstar verzuimde afgelopen maandag Jong Utrecht te verslaan in een flets en weinig verfijnd duel te verslaan, zeker qua gecreëerde kansen. Konden de Witte Leeuwen in een goed gevulde Euroborg (18.703) weer eens stunten, zoals een paar weken geleden in en tegen F.C. Den Bosch? Nou, nee dus want Telstar werd vanaf de aftrap in een ferme houtgreep genomen, creëerde zelf aanvallend niets voor rust en mocht uiterst content zijn dat de vlot combinerende thuisploeg halverwege een comfortabele, geenszins geflatteerde 2-0 voorsprong koesterde. Groningen denderde over de vleugels heen waar de wingbacks van Telstar keer op keer werd weg gecombineerd en zag Luciano Valente tweemaal toeslaan; 2-0’’ We waren wellicht te veel onder de indruk van de ambiance in de Euroborg,’’ dacht Mike Snoei achteraf maar of zijn analyse de crux was?

Zure avond voor Telstar in Euroborg

Na rust bleef Groningen superieur maar acteerde voorin te gehaast, voerde korte combinaties door het centrum te ver door of vond Ronald Koeman op hun weg. Tim van de Loo miste een mogelijkheid en schoot over en Zakaria Eddachouri zag zijn kopbal eindigen op de uitgestoken vuist van Hidde Jurjus. Meer viel er niet te genieten voor de Witte Leeuwen. Groningen klom zodoende  uit een dal en boekte hun vierde zege op rij. Telstar stelde zwaar teleur en kon de meegereisde 150 supporters geen aangename, attractieve  avond offeren. Een gescoorde goal in de laatste drie duels spreekt boekdelen!