FNV: Tata Steel stookt onrust met mega-ontslagplan

FNV: Tata Steel stookt onrust met mega-ontslagplan

FNV Tata Steel is verbijsterd over de plannen van de directie van het bedrijf om 800 kantoorbanen te schrappen. Het is voorlopig ook helemaal niet mogelijk, zegt de vakbond. Tata zorgt dus louter voor veel onrust onder het personeel, verwijt FNV-bestuurder Cihan Lacin het bedrijf tegenover NH Nieuws: “Eigenlijk laten ze alleen een bom vallen op de werkvloer. Achter het getal van 800 ontslagen zit geen inhoud.” 

Volgens de vakbond ontbreken er twee belangrijke voorwaarden aan het ontslagplan: een goede onderbouwing en een zogenaamd ‘sociaal plan’ om de getroffen Tata-werknemers na hun ontslag weer vooruit te helpen. Vandaag hield FNV twee ledenvergaderingen over de ontslag-aankondiging in het gebouw van de eigen Tata Steel Academy.

Tekst loopt door onder de video

Lacin waarschuwt de werknemers vandaag: “Tata Steel schermt ermee dat er informeel al gesprekken lopen over een sociaal plan. Nou, ik kan je uit de droom helpen: die zijn er absoluut niet. En als ik daar een uitnodiging voor krijg, dan weiger ik die uitnodiging.”

Hij roept werknemers ook op ‘scherp te blijven’: “We zitten in een fase waarin het bedrijf wellicht bepaalde uitvoering gaat geven aan zaken die – juridisch gezien – helemaal niet mogen.”

Dit is een artikel van Thomas Jak, verslaggever NH Nieuws en RTV Seaport.