Sportweekend 24 – 26 november

Sportweekend 24 – 26 november
Pexels: Dne stock project

Arie Slagboom

Het sportweekend van de verenigingen uit onze gemeente begon op vrijdagavond met twee volleybalwedstrijden.

De dames van Smashing Velsen moesten een uitwedstrijd spelen tegen The Setfighters en verloren deze match met 3-1. De heren kwamen in hun thuiswedstrijd tegen SKC beter voor de dag en wisten met 4-0 de zege binnen te halen.

De dames van handbalvereniging HCV’90 uit Velsen Noord moesten zaterdag 25 november in een thuiswedstrijd aantreden tegen KSV en wisten met overtuigende cijfers hun wedstrijd met 34-12 winnend af te sluiten.

De dames en heren van waterpolovereniging VZV moesten zaterdag 25 november hun wedstrijden afwikkelen. De dames namen het in een thuiswedstrijd op tegen lijstaanvoerder Brandenburg en moesten met 10-18 hun meerdere erkennen in de tegenstandsters uit Bilthoven. De heren moesten afreizen naar Den Haag voor een wedstrijd tegen de plaatselijke vereniging en kwamen met een 9-11 zwge uit het water.

In de derde klasse A van het zaterdagvoetbal wist IJmuiden bij Fortuna Wormerveer met 1-4 winnend het veld te verlaten. VSV speelde een doelpuntrijke thuiswedstrijd tegen Zandvoort. De mannen uit Velserbroek verloren hun wedstrijd met 3-7.

In de vierde klasse B moest VVH/Velserbroek op bezoek bij streekgenoot Jong Hercules. De wedstrijd eindigde zoals hij begonnen was met de uitslag 0-0.

In de vijfde klasse B moest lijstaanvoerder SVIJ het opnemen tegen UNO. De IJmuidenaren werden door hun tegenstander op een 1-4 nederlaag getrakteerd. De beide andere verenigingen uit onze gemeente die ook in deze klasse spelen kwamen ook niet aan een zege toe. Terrasvogels verloor met 1-3 van het Amsterdamse Germaan/De Eland. Velsen zaterdag moest op bezoek bij Zwanenburg en moest met 2-1 de punten in Zwanenburg laten.

Velsen zondag moest in de eerste klasse A op 26 november een thuiswedstrijd afwerken tegen AGB en wist deze wedstrijd door een doelpunt van Patrick Castricum in de vijftiende minuut met 1-0 te winnen.

De zondagvoetballers van VSV, uitkomend in de derde klasse B, moesten het opnemen tegen RKEDO. Ondanks een vroege rode kaart en dus met 10 man verder spelen wist de ploeg uit  Velserbroek door doelpunten van Florent Lievense en Bart Veldhuis met 1-2 de zege binnen te slepen.

Op zondagmiddag 26 november noesten de hockeymannen van Strawberries spelen tegen lijstaanvoerder Dopie. De mannen uit Driehuis verloren hun wedstrijd nipt met 1-2. De dames namen het op tegen Kraaien uit Wijdewormer en de wedstrijd werd afgesloten met een 3-3 gelijk spel.