Nederbeat Top 40 bij RTV Seaport

Nederbeat Top 40 bij RTV Seaport

Van de redactie

Op dinsdagavond 28 november 2023 van 19 tot 23 uur kan je op RTV Seaport luisteren naar de Nederbeat Top 40 met Richard van Dorp en Chris Schrijver. Voor liefhebbers van Nederbeat is deze Top 40 een absolute must-listen!

De Nederbeat Top 40 bevat de grootste hits uit de nederbeat-periode, maar heeft een unieke Nederlandse twist. Nederbeat-bands hadden vaak een eigen stijl en sound. Bekende Nederbeat-bands zijn onder andere The Outsiders, The Motions, Q65, Golden Earring, HET, Tee-Set, Earth & Fire, Socking Blue en The Bintangs. Nederbeat was niet alleen populair in Nederland maar ook in andere landen van Europa.

Richard van Dorp, een grote liefhebber van Nederbeat, presenteert iedere dinsdagavond van 23 tot 00 uur het programma Nederbeat Gold en is een groot kenner op het gebied van de Nederlandse beatmuziek uit de jaren 60, 70 en 80.