Geweld tegen vrouwen onder de aandacht tijdens Simone aan Tafel

Geweld tegen vrouwen onder de aandacht tijdens Simone aan Tafel

Van de redactie

Op vrijdag 24 november bespreekt radioprogramma ‘Aan tafel met Simone’ geweld tegen vrouwen. Schrijvers van het boek ‘Stop Femicide, rode hakken als protest’ komen vertellen over het belangrijke onderwerp. Op 25 november is het de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Een deel van de opbrengst van het boek wordt geschonken aan Orange the World, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.  

Luister mee naar Aan Tafel met Simone op vrijdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur via de Ether op 107,8 FM of rtvseaport.nl/live-radio. 

Femicide
Dit boek vertelt je alles over femicide, moord op vrouwen. Bijna wekelijks wordt er in Nederland een vrouw vermoord. Bij twee derde is de dader haar partner of ex-partner. Bij mannen is dat maar 4%. Femicide houdt in dat een vrouw niet meer mag leven omdat een man dat zo beslist. Dat is absurd en daar kunnen we met z’n allen iets aan doen. Daarom moet iedereen weten wat femicide is en hoe je het herkent. Bij je eigen relatie of die van je vriendin, zus, collega of buurvrouw.

In ‘Stop Femicide’ vertellen nabestaanden en vrouwen die het overleefd hebben over de impact van femicide. Ook geven deskundigen als de directeur van Blijfgroep, een officier van justitie, psychologen, en een ervaren politievrouw hun visie op de aanpak van femicide. Olcay Gulsen schrijft een speciaal voorwoord. Met rode schoenen als symbool voor vrouwenmoord wordt jaarlijks overal geprotesteerd. De auteurs schenken hun deel van de opbrengsten van dit boek aan Orange the World, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

Fotowedstrijd TenneT
In het tweede uur van de uitzending, gaat Simone rond 13.20 uur in gesprek met Manon Raats van TenneT. Tijdens het gesprek zal Manon het één en ander vertellen over de fotowedstrijd die TenneT uitschrijft voor werk op ‘zandkasteel’ strand Velsen Noord. Fotografen worden uitgenodigd om beelden in te sturen van de werkzaamheden die op het strand van Velsen plaatsvinden.