41.280 stemmen geteld in Velsen

 41.280 stemmen geteld in Velsen

Van de redactie

In Velsen zijn er 41.280 geldige stemmen uitgebracht tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 22 november. Een grote groep vrijwilligers heeft op woensdagavond tot in de kleine uurtjes geteld op partijniveau. Op donderdag werd het tellen van voorkeursstemmen doorgezet. Een indruk van hoe dat er uit zag.

Verkiezingsavond
Een kijkje achter de schermen van de verkiezingsavond in stembureau Velserduin. In het laatste uur komen nog een paar Velsenaren stemmen. Als het stembureau is gesloten, moeten de vrijwilligers tot in de vroege uurtjes bezighouden met het tellen van alle stemmen volgens de landelijk ingevoerde Craft methode.

Voorkeursstemmen
Op donderdag 23 november worden ook de voorkeursstemmen verder geteld in de Sporthal IJmuiden-Oost.

Resultaten
Na al dat tellen, zijn op donderdag de resultaten binnen. PVV kwam in Velsen als populairste partij naar voren. Op twee staat de VVD, en op drie Groenlinks/PvdA.

Lees hieronder meer over de uitslag van de verkiezingen.