Ook in Velsen PVV de grootste

Ook in Velsen PVV de grootste
©RTV Seaport / Ron Pichel

Van de redactie

Gisteren ging Nederlanders weer naar de stemlokalen om hun stem te laten horen over de landelijke Tweede Kamerverkiezingen. Op woensdagavond werden de eerste exitpolls gedeeld, waaruit al snel bleek dat de PVV onder leiding van Geert Wilders dit jaar op nummer 1 staat en 37 zegels toebedeeld krijgt. Dit resultaat zien we ook in Velsen, waar PVV als grootste partij uit de stemming komt.

Ook in Velsen
30,2% van de Velsenaren heeft op de partij gestemd. Op twee staat de VVD met 17,2% van de stemmen en op drie Groenlinks/PvdA met 13,7% van de stemmen. Er is gisteravond enkel op partijniveau geteld, vandaag worden ook de voorkeursstemmen geteld.

Opkomst
Totaal zijn er 41.280 geldige stemmen uitgebracht in Velsen, waarvan 90 blanco. De opkomst was daarmee ietsje hoger dan in 2021. 78,3% van de kiesgerechtigde Velsenaren hebben gestemd, in 2021 was dat 78,0%. Bekijk hier alle cijfers op een rijtje