Engelmunduskerk Driehuis: bouw en opvang

Engelmunduskerk Driehuis: bouw en opvang
© RTV Seaport / Lotje Eikelboom

Het parochiebestuur van de Engelmunduskerk in Driehuis wil graag huizen bouwen op het voormalige kerkhof. Er komt weer een bijeenkomst om daar verder over te praten. Verder wil men een deel van de pastorie tijdelijk verhuren aan Oekraïense vluchtelingen.

In het voorjaar was er een voorlichtingsbijeenkomst met omwonenden over de nieuwbouwplannen van de kerk. Daar kwam veel kritiek op: teveel woningen, te hoog en verlies van groen. In het algemeen waren de omwonenden er niet blij mee; Driehuis werd wel erg verstedelijkt, vonden ze. Nu heeft het parochiebestuur aangekondigd dat er op 18 december weer een bijeenkomst komt voor omwonenden en andere genodigden. Dan hoopt het bestuur dat partijen het eens kunnen worden over de nieuwbouwplannen. Dat is namelijk een eis van de gemeenteraad. Wordt vervolgd.

Tijdelijke opvang Oekraïeners

Naast de kerk staat de pastorie. Die staat leeg, nu de huidige pastoor van Driehuis in Haarlem verblijft. Het idee is dat een deel van de pastorie op de begane grond beschikbaar moet blijven voor de kerk, maar de bovenverdiepingen kunnen – tijdelijk – worden verhuurd als opvang voor vluchtelingen, waarschijnlijk uit Oekraïne. De gemeente staat hier positief tegenover. De pastorie moet eerst nog wel een beetje worden opgeknapt. Wanneer de vluchtelingen hun intrek in de pastorie kunnen nemen, is nu nog niet bekend.