Luister terug: Kijk in de Wijk met Piet en Margaret van BACO

Luister terug: Kijk in de Wijk met Piet en Margaret van BACO
Margaret en Piet wijzen de BACO in IJmuiden aan op de muur in de studio.

Chris Schrijver

In de uitzending van Kijk in de Wijk van zaterdag 11 November was Marlenne in het tweede uur in gesprek met haar gasten Margaret en Piet. Bij velen bekend van de unieke IJmuidense winkel BACO Army Goods. Maar waar staat deze naam nu eigenlijk voor? Een winkel met een bijzonder en divers assortiment. Je kunt er altijd met bijzondere of technische vragen terecht. En is bekend in de regio. Zeker bij kenners van ver over de grens. Margaret heeft veel ervaring binnen het bedrijf en Piet is al jaren in trouwe dienst en heeft veel kennis in huis van de technische afdeling.

In het tweede en laatste deel van het interview geven Margaret en Piet aan hoe het bedrijf zich in de afgelopen decennia heeft ontwikkeld tot het huidige bedrijf. En hoe Margaret het bedrijf van haar vader heeft overgenomen. Piet geeft aan hoe het bedrijf in loop van de tijd migreerde van garage, de witte pomp tijdens de olie crisis in de 70’er jaren, naar een winkel met de leger dumpgoederen tot de huidige winkel met zeer breed aanbod.

Luister hieronder het hele interview terug!

https://soundcloud.com/rtvseaport/helden-van-velsen-kijk-in-de-wijk-met-margaret-en-piet-van-de-baco-11-november-2023?si=b7ad4758cedd42f9934978c4651f226a&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing