Sportweekend 17 – 19 november

Sportweekend 17 – 19 november
Pexels: Pavel Danilyuk

Arie Slagboom

Het sportweekend begon vrijdag 17 november met een thuiswedstrijd van de dames van volleybalvereniging Smashing Velsen. Zij moesten het opnemen tegen UvO en verloren deze wedstrijd met 0-4.

Op zaterdag 18 november moest korfbalvereniging DKV aantreden in een uitwedstrijd tegen OKV uit Oostzaan. De IJmuidenaren werden getracteerd op een stevige 19-10 nederlaag.

Bij het handbal moesten de dames van HCV’90 zondagmiddag 19 november een uitwedstrijd spelen tegen het tweede team van Volendam. Na een spannende wedstrijd moesten de dames uit Velsen Noord huiswaarts keren met een 26-24 nederlaag op zak.

Bij het waterpolo moesten de heren van VZV in Sassenheim spelen tegen de plaatselijke vereniging. Helaas moesten de mannen uit IJmuiden een 20-12 nederlaag slikken. De dames van VZV deden het beter en kwamen in een uitwedstrijd tegen AZC met een 9-11 zege uit het water. De dames uit IJmuiden prijken op een mooie derde plaats van de ranglijst met 17 punten uit 8 wedstrijden.

Ook op de voetbalvelden werden zaterdagmiddag 18 november ondanks de regen weer de nodige wedstrijden afgewerkt.

In de derde klasse A moest Stormvogels het in een topper opnemen tegen Foresters uit Heiloo en matchwinner Jose Leone wist de enige treffer te produceren resulterend in een 1-0 zege en de eerste plaats op de ranglijst. In dezelfde derde klasse ook een heuse derby. IJmuiden ontving VSV en de mannen uit Velserbroek wisten met 1-2 te winnen.

In de vierde klasse B speelde VVH/Velserbroek een thuiswedstrijd tegen VVA/Spartaan en men scoorde er flink op los getuige de 5-0 zege.

De zaterdagvoetballers van Velsen speelden 18 november in de vijfde klasse B  tegen ZSGOWMS, de ploeg uit Driehuis moest een gevoelige 1-3 nederlaag slikken.

Zondagmiddag 19 november twee thuiswedstrijden bij hockeyvereniging Strawberries in Driehuis. De dames namen het op tegen Heerhugowaard en verlieten het veld met een 1-4 nederlaag. De heren deden het stukken beter en stuurden hun tegenstander Scoop Delft met een 4-0 nederlaag naar huis.

Ook op deze zondagmiddag nog twee voetbalwedstrijden. Vitesse’22 ontving de zondagvoetballers van Velsen voor een heuse streekderby, in de eerste klasse A, waarin Velsen met 2-1 aan het kortste eind trok.

VSV zondag nam het in de derde klasse B op tegen Zaandam. Deze doelpuntrijke wedstrijd eindigde in 3-3.

De dames en heren van basketbalvereniging Akrides moesten zondagmiddag 19 november een uitwedstrijd spelen. De dames moesten naar Amsterdam en speelden tegen het tweede team van US. De dames uit IJmuiden verlieten het veld met een 58-51 nederlaag. 

De heren moesten naar Arnhem voor een wedstrijd tegen Arnhem Eagles. Dit resulteerde helaas in een nipte nederlaag met de cijfers 68-63.