Telstar spaart machteloos F.C. Den Bosch

Telstar spaart machteloos F.C. Den Bosch
© RTV Seaport - Hans Akkerman

Heel opvallende cijfers! FC Den Bosch en Telstar vertonen verrassend veel vergelijkingsmateriaal en houden elkaar in een innige omstrengeling. Opmerkelijk: beide drie maal winst, eenmaal gelijk en tien verliespartijen. Ook qua scorend vermogen en defensieve stabiliteit zit er nauwelijks enig verschil tussen de kemphanen (15-27 om 13-25), dus zelf qua doelsaldo is er evenwicht. Twee BVO’s, die dit seizoen op sportief betere tijden hadden gehoopt maar die ambities  vooralsnog niet kunnen waarmaken.

Uit wil het nog niet zo vlotten voor Telstar want alleen in Den Haag werd met 1-1 gelijk gespeeld.’’ Een fysieke ploeg met veel ervaring. Ze zoeken nadrukkelijk de duels,’’ analyseerde F.C. Den Bosch trainer Thomasz Kaczmarek vooraf en hij werd op zijn wenken bediend want Telstar ging met een geenszins geflatteerde 1-4 een uit overwinning naar huis tegen een onthutsend zwakke thuisploeg die vooral na rust werd weggetikt en speltechnisch bij vlagen voor schut werd gezet.

Benutte strafschop opmaat tot Masterclass

Tot aan minuut 38 gebeurde er weinig tot niets speciaals, al had Danzell Gravenberch in kansrijke positie moeten scoren. Maar dan die minuut 38. Zakaria Eddahchouri werd randje strafschopgebied vastgehouden en een paar meter verder weer aan zijn shirt getrokken. Strafschop vond scheidsrechter Eijgelsheim tot woede van alles wat Den Bosch een goed hart toedraagt.

De ‘’harde kern’’ gilde massaal ‘’ Kut KNVB’’ en dat noopte de leidsman tot een klein kwartier onderbreking. Zakaria Eddahchouri liet zich echter niet van de wijs brengen en knalde Telstar hard en recht door het midden op voorsprong;0-1. Wie gedacht had dat Den Bosch na de rust zou gaan stormen kwam zwaar bedrogen uit want Telstar gaf vanaf het eerste fluitsignaal een indrukwekkende Masterclass en sloeg binnen het kwartier tweemaal toe. Opnieuw Zakaria Eddahchouri en Tom Overtoom met twee kwalitatief hoogstaande schuivers in de verre hoek brachten Telstar in een zetel;0-3. 

Telstar declasseert na rust hulpeloze  tegenstander

Ok, Den Bosch scoorde toch nog een keer tegen maar toen Alex Plat uithaalde en de keeper de bal slechts kon pareren, dook opnieuw Zakaria Eddahchouri op en liet zijn derde treffer van de avond ( de teller voor hem staat nu op 8) aantekenen. Het is dat Telstar in kansrijke posities net niet de scherpte meer had, want daarom kon F.C. Den Bosch de schade beperkt houden tot maar vier tegengoals.

Mike Snoei reageerde natuurlijk opgetogen over de 1e uitzege van het seizoen en het vertoonde spel. “ Heerlijk natuurlijk zo’n ruime overwinning. Danzell hield de bal heerlijk vast als aanspeelpunt en dat was belangrijk voor ons. Danny Bakker was ook ijzersterk aan de bal. Zakaria bleef lekker rustig bij die pingel en knalde door het midden raak en dat hadden ze niet verwacht. Leuk dat de wedstrijd live werd uitgezonden door ESPN want we hebben denk ik wel reclame gemaakt toch? Volgende week thuis tegen Willem 11 hopen we natuurlijk weer toe te slaan en deze lijn door te trekken,’’ analyseerde de opgetogen trainer die lachend toekeek en hoorde hoe zijn dolblije ploeg een enorme muzikale ‘’herrie’’ maakte in de kleedkamer.