Wat doet een Mantelzorgmakelaar en voor wie

Wat doet een Mantelzorgmakelaar en voor wie
©RTV Seaport

Netty Struijs

Vandaag is het de dag van de Mantelzorger. Daarom was gisteren donderdag 9 november Mantelzorgmakelaar Priscilla Miedema te gast in het live radioprogramma Helden van Velsen. Tijdens het gesprek met de presentatoren Martijn Mewe en Netty Struijs vertelt Priscilla alles over de functie van Mantelzorgermakelaar, over de opleiding en wat een Mantelzorgermakelaar kan betekenen voor mantelzorgers.

‘Veel mensen zien zorgen voor anderen niet als mantelzorger en doen het uit liefde’ aldus Priscilla. Uit cijfers blijkt dat mantelzorgers vaak overbelast raken en een mantelzorgmakelaar  informeert cliënten op gebied van zorg wonen arbeid en financiën.  

In Velsen wordt morgen zaterdag 11 november de dag van de Mantelzorger 2023 gevierd in het gemeentehuis van Velsen waar wethouder Marianne Steijn de mantelzorgers in het zonnetje zet.

In bijgaand geluidsfragment is het hele interview met Priscilla Miedema te beluisteren