Energiesubsidie voor (sport)clubs

Energiesubsidie voor (sport)clubs
© Pixabay

Hogere energie, hogere huur, flinke inflatie – hoe betaal je dat als sportclub of bij de scouting? Doorberekenen aan je leden? Daar gaat Velsen bij helpen, met subsidie. Aanvragen dus!

De zogenaamde ‘maatschappelijke organisaties’ zoals sport-, welzijns- en culturele verenigingen kampen met hogere energie- en huurprijzen en met flinke inflatie. Dat kunnen ze maar moeilijk zelf opbrengen. Daar gaat de gemeente Velsen wat aan doen.

10.000 euro per club

Begin november heeft de gemeenteraad een bedrag van 200.000 euro gereserveerd om deze clubs met die hogere prijzen te helpen. Zo hoeven zij niet alle hogere kosten door te berekenen aan hun leden. Per club (instelling) is maximaal 10.000 euro beschikbaar. De aanvraagperiode loopt van 10 november tot en met 31 december.

Informatie en contact

De regeling staat al op overheid.nl (https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2023-480512.html). Er komt ook bericht in de Jutter/Hofgeest. En de clubs die ervoor in aanmerking komen, krijgen rechtstreeks bericht van de gemeente via e-mail.