Telstar onderuit tegen efficiënt De Graafschap

Telstar onderuit tegen efficiënt De Graafschap
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Tegenstander van Telstar vrijdag, nummer 5 De Graafschap. heeft een doelsaldo dat middenmoot suggereert ( 16 voor, 16 tegen) maar staat keurig vier punten van de toppositie ( Roda JC) geparkeerd. Net als Telstar niet bijster productief dus maar defensief een stuk stabieler. Twee concurrenten die nog brandende ambities hebben voor de 2e periode waarin de verschillen in de top marginaal zijn.

Mike Snoei over het gebrek aan scorend vermogen

‘’We creëren voldoende kansen hoor, dus ik ga niet sleutelen aan ons 5-3-2- systeem,’’ stelde Mike Snoei, vooraf aan het duel. Ook vrijdag bleek maar eens weer dat kansen creëren voor Telstar te wensen overlaat. Zestig minuten lang was Telstar speelser  en dynamischer maar hielden de verdedigingen elkaar in een innige omstrengeling. Maar op het uur het kantelpunt. Een fraaie hakbal van Danzell Gravenberch resulteerde in een buitenspelsituatie(?) en nog geen minuut later wisten ‘’ De Superboeren’’ wel raad met hun eerste grote mogelijkheid. Een panklare voorzet van Jeffry Fortes vond het hoofd van de bedrijvige jonge Sloveen David Flakus Bosilj en die kopte ongehinderd en zacht de bal buiten bereik van Joey Houweling langs de paal;0-1. Een domper van jewelste die doorwerkte want Telstar was het aanvallend helemaal kwijt en betaalde daar 10 minuten voor tijd een hoge prijs voor toen invaller Devin Haen de voorsprong verdubbelde na onvoldoende wegwerken van de Telstar-afweer;0-2.

Oude euvel(scoren) speelt Telstar weer parten

Ok, invaller Mohammed Tahiri bracht de spanning nog even terug met zijn eerste profgoal in competitieverband maar zelfs de zeven toegevoegde minuten waren niet toereikend voor een zeker qua spel verdiende gelijkmaker. Na drie (zeer) late ontsnappingen en overwinningen thuis kon Telstar de recent ongeslagen periode thuis geen passend gevolg geven en dat vonden 2463 kou kleumende fans minus een 300 tal zeer aanwezige De Graafschap- fans zeer teleurstellend op een waterkoude en kletsnatte herfstdag.