Week van Mediawijsheid bij Bibliotheek Velsen 

Week van Mediawijsheid bij Bibliotheek Velsen 

Van 10 t/m 17 november is de week van Mediawijsheid met het thema #hierniet. Wat ingaat op het kwetsende gedrag wat men vaker online ziet, om het te vermijden en ook zelf niet te doen. In deze week heeft de Bibliotheek verschillende activiteiten op de agenda staan zodat iedereen veilig en vriendelijk met elkaar op het internet is. 

Iedereen is tegenwoordig meer online. Meer online contact met anderen, wat meer reacties met zich meedraagt. Alleen zijn niet alle reacties die men krijgt online even vriendelijk. Door anonimiteit en een scherm tussen ons is het alsmaar makkelijker om zo’n reactie te plaatsen. Met het thema #hierniet in de week van Mediawijsheid wordt er aandacht besteed hoe je met dat soort reacties kan omgaan. 

Week van de Mediawijsheid in de Bibliotheek 
In deze week organiseert Bibliotheek Velsen ook weer verschillende activiteiten in het thema van dit digitale onderwerp. Met wat verschillende activiteiten voor zowel jong als oud, is er voor iedereen wel wat op te steken. Zo is er op 11 november Hackshield, een interactief spel voor 7 tot 12-jarige waar ze als cyberdetective te werk gaan. Op 13 november is er een Mini Media Middag voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar oud, hier wordt gelezen en wordt daarna een digitale vertelplaat gemaakt. 

Het digiloket zit er deze week ook op 15 en 17 november. Hier kunnen er over allerlei digitale onderwerpen vragen worden gesteld, zoals het regelen van zaken met je DIGID of iets simpels zoals de instellingen van je tablet. Ook is er op 17 november een digitaal studie-uur en ‘Gezellig digitaal’, waar er meer kan worden geleerd over het omgaan met PC of telefoon en er leuke digitale dingen worden ontdekt.  

Verder deze maand bij de Bibliotheek 
Naast alle digitale dingen zijn er ook nog andere momenten om even naar de Bibliotheek te gaan. Van gezellig met wat andere praten over van alles en nog wat met een kop thee op 21 november. De pop-up leesclub over ‘Sonny Boy’ en een informatiemarkt voor senioren op 23 november om weer een goed boek op te pakken. Of een lezing over de Beatles op de avond van 29 november. Zo is er nog zat te doen in de bieb naast alleen een boek huren. 

Voor meer informatie en/of andere activiteiten in de Bibliotheek, kan worden gevonden op; de agenda van Bibliotheek Velsen.