Jazz en piano in het Mosterdzaadje

Jazz en piano in het Mosterdzaadje
© Hans Scholte

Op zaterdag 11 november is het tijd voor jazz in het Mosterdzaadje. Het Erik Sinnige Trio speelt oudere en moderne jazz, met een bezetting van gitaar, contrabas en slagwerk. Op zondag 12 november speelt Antoine Préat piano – let op die naam! – een mooi programma met Hayd, Brahms en Debussy. Aanvang programma om 15.00 uur.

Erik Sinnige Trio

Erik Sinnige zelf studeerde o.a. bij Walther de Graaff en Hans Kunneman. Hij werkt momenteel als muziektherapeut en gitaardocent, en is gitarist in verschillende groepen. Hij wordt vergezeld door Kees van Lent. Een bekende naam in de regio als drumdocent, die ook goed uit de voeten kan op saxofoon, vibrafoon en contrabas. Het laatste instrument speelt hij 11 november. Last but not least is daar Arendo Marijnus bij – een pure en authentiek jazz slagwerker.

Antoine Préat

In Parijs geboren, afgestudeerd met de hoogst mogelijke onderscheidingen. Hij werd op de Franse radio al eens omschreven als ‘één van de meest getalenteerde pianisten van de jongste generatie’. Hij heeft al een CD op zijn naam staan (2021) met werken van Bach, Beethoven, Chopin en Scriabin. Zondag speelt hij een prachtig programma met Haydn (Sonate in E-mineur), Brahms (Klavierstücke op.119) en Debussy (Images).

Aanvang programma op beide dagen om 15.00 uur.
Toegang vrij. Collecte na afloop met richtlijn van 10 euro.