Sportweekend 3 tot 5 november

Sportweekend 3 tot 5 november
Pixabay

Arie Slagboom

Vrijdag 3 november moesten zowel de heren als de dames van volleybalvereniging Smashing Velsen aan hun competitieverplichtingen voldoen. De dames speelden een thuiswedstrijd tegen VHZ en gingen met 0-4 onderuit. De heren speelden eveneens een thuiswedstrijd en ontvingen de heren van VHZ 4. Dit resulteerde in een 3-1 overwinning.

Bij het watetpolo moesten de dames van VZV het in een uitwedstrijd opnemen tegen de dames van Aquarijn. De rit naar Nieuwegein was niet voor niets gemaakt want met een mooie 10-14 zege wisten de dames weer huiswaarts te keren. Door dit resultaat hebben ze zich op een keurige derde plaats van de ranglijst genesteld met 13 punten uit 6 wedstrijden. De heren van VZV moesten voor hun uitwedstrijd naar De Zeeuwse Kust in Vlissingen. Men wist met een 4-9 overwinning het water uit te komen en bezetten opdoelsaldo nu de vijfde plaats met evenveel punten als nummer drie Den Haag.

De basketbaldames van Akrides moesten 4 november naar Leiden voor een wedstrijd tegen het derde team van BS Leiden. Met een 48-62 zege werd deze wedstrijd winnend afgesloten. De heren van Akrides, uitkomend in de eerste divisie, moesten het in een uitwedstrijd opnemen tegen BV Leeuwarden. De punten bleven in Friesland want de wedstrijd werd afgesloten met een 73-61 nederlaag. Damclub IJmuiden moest zaterdag 4 november voor de competitie aantreden tegen CEMA / De Vaste Zet. Deze wedstrijd werd met 6-14 winnend afgesloten. De IJmuidenaren staan nu op een mooie tweede plaats op de ranglijst met 7 punten uit 4 wedstrijden. Ook de zaterdagvoetballers uit onze gemeente moesten 4 november weer de wei in. In de derde klasse moest Stormvogels het in een thuiswedstrijd opnemen tegen het op dat moment bovenaan staande Reiger Boys. Deze wedstrijd werd een heuse zevenklappet met een 7-2 zege voor de mannen uit IJmuiden. Bij de doelpuntenmakers wisten Melle Springer en Jose Leone ieder twee maal te scoren. Een prachtig resultaat met als gevolg de eerste plaats op de ranglijst. De zaterdagvoetballers van VSV wisten in een uitwedstrijd tegen HCSC de punten mee naar huis te nemen door met 1-3 te winnen. In de vierde klasse wist VVH / Velserbroek in een thuiswedstrijd tegen AC Amsterdam met 3-0 te zegevieren. Velsenoord ging in dezelfde vierde klasse met 2-0 onderuit bij Haarlem / Kennemerland.

In de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal is er op 4 november een eind gekomen aan de zegereeks van SVIJ. De IJmuidenaren moesten hun meerdere erkennen in Spaarnwoude, dat met een nipte 3-2 zege de punten in eigen huis wist te houden. De zaterdagvoetballers van Velsen wisten hun hoge positie waar te maken door met 1-0 te zegevieren in de thuiswedstrijd tegen Overbos uit Hoofddorp. Ook de zondagvoetballers van Velsen moesten op 4 november aan de bak. Zij namen het in de eerste klasse op tegen SCPB’22 uit Badhoevedorp en wonnen deze uitwedstrijd met 2-5, ze blijven hierdoor aan de top van de ranglijst meedraaien.

De zondagvoetballers van VSV, uitkomend in de derde klasse B, hoefden 5 november niet te spelen omdat de wedstrijd afgelast werd.

De handbaldames van HCV’90 moesten 5 november op bezoek bij de dames van het derde team van streekgenoot DSS. De ploeg uit Velsen Noord wist deze wedstrijd met 18-28 te winnen en staat fier bovenaan op de ranglijst met 6 punten uit 3 gespeelde wedstrijden.

In de hockeycompetitie ontvingen de dames van Strawberries zondagmiddag 5 november de dames van Thor uit Leiden. De dames uit Driehuis wonnen de wedstrijd met 4-2 en hebben nu 8 punten uit 7 wedstrijden.

De heren ontvingen diezelfde zondagmiddag de heren van Westland uit Naaldwijk. De mannen uit Driehuis verloren hun wedstrijd met 0-7 en staan nu op de negende plaats met een totaal van 9 punten uit 8 wedstrijden.