Stormvogels declasseert koploper

Stormvogels declasseert koploper
© RTV Seaport - Hans Akkerman

Geschreven door Hans Akkerman

Zaterdag 4 november a.s. ontving Stormvogels Reiger Boys uit Heerhugowaard.  Stormvogels had  na de (zeer) late winst vorige week bij E.D.O. zelfvertrouwen getankt en had het volste vertrouwen in eigen huis tegen de koploper sportief  het verschil te maken.

Presentatiegids uitgereikt

Een half uur na het enerverende duel een speciaal moment. Na een kort openingswoord van voorzitter Nico Stoker kreeg Frank Snoeks ( ‘’Stormvogels is toch te groot voor de derde klasse?’’) het woord. Hij gaf het overvolle clubhuis een leuk inkijkje over de Stormvogels carrière van zijn opa, vader en twee ooms. Uit zijn handen ontving erelid en sponsor Chris B(ernardus) van der Zwan , drie grootouders en vaste supporters en initiator en trainer Patrick Krop het eerste exemplaar van de presentatiegids 2023/2024. In de glossy ( 52 pagina’s ) worden onder meer spelers voorgesteld, sponsoren voor het voetlicht gebracht, drie vaste supporters/ grootouders in de persoon van Fien van Kampen en de familie van Nieuwkoop  geïnterviewd en ook vrijwilligers prominent in het zonnetje gezet en voorgesteld. Op de vraag van Frank Snoeks aan Fien van Kampen wat Stormvogels voor haar betekent volgde een kort maar veelzeggend antwoord: ‘’ Alles!”

Het weer, een straffe zuidwester en felle regenbuien, liet behoorlijk te wensen over maar Stormvogels paste zich het best aan. De pas 19-jarige scheidsrechter Rowdy Rensch, die uitstekend arbitreerde, raadpleegde nog even Weerplaza en liet het duel  tien minuten later aanvangen. Vanaf de eerste balomwenteling  nam Stormvogels het duel stevig in handen. De slag op het middenveld werd gewonnen en daardoor konden de snelle buitenspelers  ( Auoun Koridon en Brian Ezeoke) doorkomen over de flanken dat betaalde zich uit. Thomas Scholten nam de openingstreffer voor zijn rekening en Jos Jansen kopte vlak voor rust uit een corner de bevrijdende 2- 0  op het scorebord.

Na rust met de wind  schuin maar aangenaam in de rug ging de thuisclub verder waar het was gebleven en dat resulteerde al rap in nog twee goals. Zowel Mart Willemse als José Leone waren binnen het uur succesvol maar de koploper toonde een kwartier vechtlust en zag  op het uur binnen luttele minuten door Chris Coesel  het deficit terug gebracht worden tot twee goals;4-2. 

Maar invaller Melle Springer bracht het verschil al weer rap op drie  en vanaf dat moment  was het duel gespeeld en gingen de gastheer nadrukkelijk op zoek naar een monsterscore. Wederom Melle Springer en José Leone deed de voorsprong oplopen tot een afgetekende 7-2 en die score was eigenlijk geenszins geflatteerd te noemen tegen een zeer correct acterend Reiger Boys. De komende weken komt er meer duidelijkheid  voor Stormvogels want duels met concurrenten D.E.M. en De Foresters  (41 goals al in 5 duels!) staan er op de rol.