Telstar onderuit, ondanks sterk laatste half uur

Telstar onderuit, ondanks sterk laatste half uur
© RTV Seaport / Hans Akkerman

Geschreven door Hans Akkerman

Na de smadelijke bekernederlaag in Veenendaal diende Telstar naar Helmond af te reizen. Die hadden ook iets recht te zetten want Helmond Sport werd met 3-1 verslagen door 2e divisionist  Spakenburg. Zou Mike Snoei  na het echec van dinsdag de boel gaan omgooien en wisselspelers een basisplek aanbieden? Nee, dus!

De storm was vrijdag gaan liggen in Brabant en regenval speelde vrijdag geen enkele rol. Overigens verloor Telstar voor het laatst in december 2015 in de stad van de ‘’ Kattenmeppers’’ waar naast stadion De Braak een nieuw stadion in aanbouw is.

Een nipte 1-0 nederlaag werd er geleden maar Mike Snoei benoemde na afloop wel wat positieve punten.’’ Je komt voor de rust ongelukkig met 1-0 achter en weet het na rust niet om te draaien toen we meer lef toonden. Acht kansen creëren we maar geen goal. Waarom? Tja, die keeper! Wouter van der Steen was zo goed dat ik bijna nog voor hem ging klappen. Vooral die redding op de kopbal van Zakaria Eddahchouri was fabelachtig,’’ benoemde de verliezende coach.

Telstar opende aanvankelijk mat en afwachtend en vaak slordig in balbezit. De gastheer nam het initiatief en Telstar zette daar aanvallend weinig tot niets tegenover. Alleen Tim van de Loo vuurde na een leuke loopactie kiezelhard naast. Jammer dat weifelend optreden van Alex Plat spits Dennis Kaars de kans bood op het half uur Joey Houweling met een geplaatst schot in de verre hoek zijn 10e goal van het seizoen aan te laten tekenen.

Na rust kwam er aanvankelijk evenwicht want de tamme thuisclub koesterde de voorsprong en maakte eigenlijk geen aanstalten meer om voor een tweede treffer te gaan.

Snoei wisselde met nog een half uur op de klok van tactiek en met drie en soms vier spitsen probeerde hij het tij te keren. De kansen regen zich plotseling aaneen. De grootste twee mogelijkheden kwamen op naam van Zakaria Eddahchouri en Tom Overtoom. Eerstgenoemde zag zijn inzet door een briljante redding met zijn vingertoppen door de uitblinkende keeper Wouter van der Steen tot corner worden verwerkt en even later kwam Tom Overtoom in een 1 op 1  met van der Steen maar ook hij zag zijn inzet door de Man of the Match kundig worden gepareerd. Op het tandvlees trokken de Brabanders vervolgens aan het langste eind en dompelde Telstar in mineur. 

Misschien is het voor Mike Snoei een idee wat aanvallender te opereren en het 5-3-2 systeem los te laten want scoren blijft voor Telstar in een 5-3-2 systeem toch ‘’een dingetje’’. 12 goals in 13 duels houdt bepaald niet over!