Natuurwerkdagen Zuid-Kennemerland

Natuurwerkdagen Zuid-Kennemerland
© aangeleverd door Landschap Noord-Holland

Kom lekker werken in het groen op vrijdag 3 en zaterdag 4 november! Dan zijn de Natuurwerkdagen van Landschap Noord-Holland. Je werkt gezellig samen buiten en de natuur knapt er van op.

Er is van alles te doen – snoeien, bollen planten, wilgen knotten en nog veel meer. Een paar voorbeelden: nieuwe takkenrillen maken in het Poelbroekpark aan de stadsrand van Haarlem. Takkenrillen zijn takken/paaltjes die in de grond staan waartussen je dood hout stapelt of vlecht. Zo ontstaat er een soort muurtje van takken. Veel beestjes kunnen daartussen schuilen, en er groeien ook allerlei planten goed op. Een andere klus: Amerikaanse vogelkers weghalen in het Middenduin in Overveen, met iets lekkers voor bij de koffie. Of vrijdag takkenrillen maken bij de Ecoring in Haarlem, een kindvriendelijke locatie waar de Natuurwerkdag feestelijk wordt geopend.

Iedereen is welkom, ook zonder ervaring

Je hoeft geen ervaring te hebben. Iedereen is welkom. Op elke locatie is iemand die je kan helpen (locatieleider). Kom samen met je vrienden, buren, familie of sportteam. Je ontmoet nieuwe mensen en het is een leuke ervaring. Je helpt er de biodiversiteit in de natuur mee, en verbetert je groene en gezonde leefomgeving. Zo werk je samen voor de natuur, dicht bij huis.

Waar kun je heen?

Op ongeveer 80 locaties in Noord-Holland kun je terecht. Kijk voor alle informatie op www.natuurwerkdag.nl en meld je aan.