Kunstlijn in Velsen en Haarlem

Kunstlijn in Velsen en Haarlem

In de weekenden van 4 en 5 november én van 11 en 12 november is het weer tijd voor de Kunstlijn, de 38e editie. Ook in Velsen is van alles te doen – van groot tot klein, van doek tot keramiek en soms zelfs met muziek!

Uit het enorme aanbod pakken we er drie: Kunst om bij stil te staan in de Dorpskerk in Santpoort-Noord; Keramiek en Schilderijen in de Engelmunduskerk in Oud-Velsen en Pop Your Big Art in de Visserhallen in IJmuiden.

Kunst om bij stil te staan

Deze tentoonstelling gaat over het smelten van de gletsjers, wat de kunstenaars onder andere laten zien op ribkarton en met ruige takken van oude kastjes. De kunstenaars zijn Henk Zwanenburg, Jules Kockelkoren, Suzanne de Wit, Kien Hertoghs, Karen Winnubst, Annalinda Wagenaar en Selina Post. Op zaterdag 4 en zondag 5 november van 11.00 – 17.00 uur. Op zondag om 16.30 uur wordt de tentoonstelling afgesloten met muziek: Sofie van Wezel op viool, Lize Brand op altviool en Hidde Marsman op cello. Een drankje wordt geserveerd. Kijk voor meer informatie op www.cultuurindedorpskerk.nl.

Najaarsexpositie

Hier kunt u werk zien van Karin Hoogendoorn, keramiek, en Zenja Cetkovic van Kesteren met schilderijen. Karin tovert met keramiek – u ziet handgevormde schalen en dekselpotten, torentjes en doosjes van klei. Ze experimenteert met slib, pigmenten en glazuren. Zenja schildert al 12 jaar op groot doek, meestal 1×1 meter. Het zijn abstracte werken, met olieverf, in vaak zachte tinten. Je kunt er van alles in zien, waardoor het steeds boeiend blijft.
Kom kijken in de Engelmunduskerk in Oud Velsen, op beide weekenden. Op zaterdag van 11 tot 17 uur, en op zondag vanaf 12 uur tot 17 uur. Meer informatie op www.engelmunduskerkoudvelsen.nl/cultuur-kunst.

Pop Your Big Art

Gaat u voor ‘extra groot’? Kom dan 45 werken van formaat bekijken, in 2D en 3D, van abstract tot figuratief en van allerlei materialen gemaakt. Een kleine 30 kunstenaars laten u XL-werken zien. Dat kan heel goed in de Visserhallen in IJmuiden (die hierna definitief sluiten). Beide weekenden geopend, op zaterdag én zondag van 13.00 – 17.00 uur.

In de Jutter/Hofgeest van 26 oktober vindt u de plattegrond voor Velsen. Kijk op www.jutter.nl.

Kunst om bij stil te staan