Wethouder Dinjens tijdelijk vervangen door Marie-Thérèse Meijs

Wethouder Dinjens tijdelijk vervangen door  Marie-Thérèse Meijs
Foto: Paul Vreeken

Van de redactie

Wegens ziekte wordt wethouder Sebastian Dinjens de komende tijd tijdelijk vervangen. Marie-Thérèse Meijs wordt deze donderdag voor de raad voorgedragen als vervangster.

Een speciale commissie, gevormd uit een aantal raadsleden en een adviseur uit het college, is op zoek gegaan naar tijdelijke vervanging van wethouder Dinjens. Marie-Thérèse Meijs (GroenLinks) was van 2018 tot 2022 wethouder in Haarlem en komt uit het onderwijs. De commissie kiest voor Meijs vanwege haar bestuurlijke ervaring, gevoel voor de cultuur en werkwijze in Velsen, en ze moet in staat zijn om de raad in positie te brengen. Het is uiteindelijk aan de gemeenteraad om de wethouders te benoemen. Daar wordt donderdagavond in de eerste vergadering een besluit over genomen.

De portefeuille van Dinjens is een brede, met onder andere milieu, bodem, water,
afvalbeheer, vastgoed, jeugd en kinderopvang. Als Meijs wordt benoemd dan bespreekt het college volgende week welke portefeuilles zij krijgt.