Storm op komst: gemeente bereidt zich voor

Storm op komst: gemeente bereidt zich voor
© Aangeleverd

Van de redactie

Met de melding van het KNMI over de storm Ciarán op komst, bereidt gemeente Velsen zich voor. De bomenploeg van de buitendienst was woensdagmiddag al bezig met het kappen van bomen die in slechte staat verkeerden. Ook staan zij donderdag paraat voor acute gevallen.

Volgens voorspellingen kunnen de windstoten van storm Ciarán donderdag langs de westkust oplopen tot wel 100 kilometer per uur. Reden voor de buitendienst van de gemeente Velsen om te kijken welke bomen er met spoed geruimd moesten worden.

Woensdagmiddag werden dus bomen gekapt die al op de planning stonden om opgeruimd te worden. De meesten van hen waren al van binnen in slechte staat en na storm Poly op de lijst beland. Zo ook de iep langs Pontplein. Deze meerstammige boom stond op de planning om in de komende week aangepakt te worden, maar de aankondiging van het KNMI over de storm Ciarán versnelde het proces. Verder staat de bomenploeg morgen paraat mocht zij acuut nodig zijn.