Treurige  bekerdeceptie voor Telstar

Treurige  bekerdeceptie voor Telstar
© RTV Seaport - Dennis Gouda

Geschreven door Hans Akkerman

Een doordeweeks intermezzo.  Een bekeravontuur voor Telstar op de grens van Utrecht en Gelderland. De Witte Leeuwen dienden af te reizen naar de  grens van de Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei, naar de Biblebelt. Naar Veenendaal om precies te zijn waar twee amateurgrootmachten ( GVVV 2e divisie en DOVO 3e divisie) gebroederlijk naast elkaar spelen. Een club met brandende (semi-prof) ambities. Promovendus GVVV staat in de 2e divisie keurig gesitueerd in de subtop en heeft een reputatie op te houden in de beker, dus Telstar was wel degelijk gewaarschuwd.  

Maar ja, soms wil je wel en kun je niet. Het was niet alleen treurig dat het onvermijdelijk helaas gebeurde, maar vooral de manier waarop. Dat was maandagavond het geval in een nat Veenendaal waar Telstar in blessuretijd tegen een verdiende 1-0 bekernederlaag aanliep.  Aanvankelijk miste Tom Overtoom al rap twee mogelijkheden maar naarmate de eerste helft vorderde kroop GVVV uit zijn schulp en gaf vlak voor rust twee ‘’ serieuze waarschuwingen’’ af maar sluitpost Joey Houweling stond net als afgelopen vrijdag tegen TOP Oss prima paraat.

Na rust bleek vanaf acquit GVVV alerter, speelser en dreigender. OK, Zakaria Eddahchouri miste voor een leeg doel en mikte over en Tom Overtoom kon van zeer dichtbij niet scoren maar het waren de Veenendalers die met ongebreideld enthousiasme richting hun clubhuis en de eigen aanhang speelden. Lange tijd  was het Joey Houweling die een nakende voorsprong voorkwam tot minuut 91 toen invaller Jonathan Vergara Berrio de trekker overhaalde met een magnifieke diagonale schuiver randje strafschopgebied in de verre hoek;1-0. Het thuispubliek veerde op en zagen hun helden in diep in blessuretijd wederom op Houweling stuiten en met speels gemak de voorsprong consolideren.

Voor Telstar waren de druiven zuur. Het verloor al snel Jorginho Soares met een blessure en de late wissels sorteerden geen enkel positief effect. Vrijdag wacht Helmond Sport dat in Spakenburg met 3-1 zijn meerdere moest erkennen in ‘’ De Blauwen’’  Vrijdag eerherstel of…..?